Sort ombrekage – Den perfekte Halloween kage

Denne lidt usunde, uhyggelige, pænt klamme men mega lækre kage lavede jeg i går, og den blev ret vellykket hvis jeg selv skal sige det. Du får selvfølgelig opskriften herunder samt en lille vejledning. Nu kan Halloween egentlig bare komme an! Jeg er klar, og mine bage skills har bestemt forbedret sig efter denne omgang..

Sort ombre kageDet er ikke ofte jeg bager. Jeg er faktisk ret dårlig i et køkken hvis jeg selv skal sige det, men nu har jeg valgt at tage kampen op! Zoey fylder 4 til December og har valgt at temaet skal være Regnbuer & Enhjørninge! Kagen, ja den vil jeg selv lave, men da jeg er så ringe til at bage så er jeg nødt til at øve mig en del.

Denne gang blev det så til denne fine halloween kage, med toner af hvid, grå og sort. Kagen hedder en ombre kage (Jep ligesom håret) og kan laves i alverdens farver. Idéen bag er egentlig bare at nuancere den valgte farve fra helt mørk til lys/hvid.

Opskrift på Halloween ombre cake.

Dette skal du have klar inden du går i gang:

 • 6 bageforme (mine er købt i Panduro hobby)
 • 6 skåle
 • 6 skeer
 • Tandstikker eller grillspyd (til farvning af dejen)
 • Gele farve (mit er købt i Panduro)
 • Kagespartel
 • Fad til kagen

Lagkagebunde 6 stk.

Ingredienser:

 • 2 poser lagkagemix fra Dr. Oetker
 • 6 æg
 • 1 dl. vand

Du følger blot opskriften på pakken. Ingen grund til at jeg gentager den her.
Når dejen er pisket færdig hældes den i 6 skåle med lige meget i hver og farven tilsættes. Start med at komme meget lidt i den første for lige at få en fornemmelse af farven. Der skal meget lidt til for at den bliver helt gennemfarvet.

Når bundene er farvet skal de i ovnen efter anvisningen på pakken.

img_5537

Hvid chokoladecreme:

Ingredienser: Med opskrift og vejledning fra dygtige Signe <3 

 • 150 g. hvid chokolade
 • 1/2 l. fløde
 • 4 blade husblas
 • Lime efter smag (kun skal)

Sådan gør du:

Udblød husblas i koldt vand i ca 20 min. og hak chokoladen fint.
Varm derefter fløden til kogepunktet. Lige inden det koger tager du fløden af varmen, vrider husblas for vand og kommer det op til fløden. Hæld fløden over chokoladen lidt ad gangen til det hele er godt blandet.

Dæk cremen med husholdningsfilm og sæt på køl 6 timer.
Pisk cremen forsigtigt op (pas på den ikke skiller) og vend den revne limeskal i.

Så skal kagen samles:

Når bundene er kølet af og og cremen er pisket skal hele kagen samles. Start med den mørkeste af bundene og fyld et lag chokoladecreme ovenpå. Jeg har valgt også at komme friske hindbær indimellem for at få en lidt frisk og lækker bær smag, og så ligner det jo lidt blod, hvilket er perfekt til halloween.

Sådan fortsætter du indtil der er creme mellem alle lag.

Du kan vælge at dække kagen med den hvide chokoladecreme eller lave en smørcreme og smøre den op med. Jeg fandt en virkelig lækker smørcreme her som jeg smurte på toppen.

img_5540

Pynt og dekoration:

Jeg har lavet min egen caketopper og sat på to pinde og derefter stukket den ned i kagen. Du kan nemt lave din egen, eller kigge på pinterest, der er masser af gratis prints til alverdens temaer.

Udover min caketopper har jeg dekoreret kagen med edderkopper som kravler over kagen, men du kan også sagtens pynte med lidt sort slik, spøgelses kys og andre uhyggelige ting og sager.img_5529
img_5632

halloween kagehalloween kagesort ombre kageJeg har i øvrigt flere kage i støbeskeen, så hvis du vil følge med i mit lille kage eksperiment, så kan du finde mig på både facebook og instagram under navnet Eventsbysam.

– De aller bedste hilsner Samanda

Leave a Reply