Opskrift på gulerodsmuffins med frosting

I anledningen af Zoey’s 3 års fødselsdag holdte vi “Hello Kitty” fest for hende. Jeg var rigtig meget i tvivl om jeg ville ud og give hundredevis af kroner for en fancy temainspireret fødselsdagskage eller om jeg skulle gøre det billigt og lave en kage selv.


Gulerodsmuffins
Jeg endte dog med at vælge disse lækre svampede gulerodsmuffins da jeg ikke syntes at man skal gå ud og bruge en formue på en fødselsdag, når et barn i 3 års alderen i  hvert tilfælde ville blive lige så glad for en alm. kage med nogle billeder af den meget populære kat!

Og glad blev hun for dem, ligesom alle andre gæster – og så bilder jeg mig selv ind at de er lidt sundere når der er gulerødder i.. 😀

Opskrift på gulerodsmuffins med frosting

Ingredienser: (muffins) ca. 16. stk.
400 g. gulerødder
4 æg
200 g. brun farin
120 g. smeltet smør
1/2 dl mælk
1 tsk. vaniljepulver
2 tsk. kanel
1/2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
350 g. mel

Sådan gør du:
Riv gulerødderne groft. Pisk æg og brun farin sammen og tilsæt herefter det smeltede smør og mælken. Bland vaniljepulveret, kanel, natron og bagepulveret i massen og pisk det godt sammen. Herefter tilsættes melet og der piskes igen så der ikke er klumper i.
Vend de revne gulerødder i dejen og fordel den i muffin formene så de ca. er fyldt 2/3 del op.

Bag dine muffins i ovnen ved 185 grader i ca. 20-25 min. – Tjek evt. med en gaffel om din muffin er færdigbagt. Hvis der ikke hænger dej fast er den klar.
– Lad dem herefter køle af på en rist imens du laver din frosting.

Creame cheese frosting med hvid chokolade:

Ingredienser:
200 g. flødeost
125 g. smør
200 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
50 g. hvid chokolade
Saft fra 1 lime

Sådan gør du:
Pisk flødeost, smør, flormelis og vaniljesukker sammen. Smelt derefter den hvide chokolade og vend den forsigtigt i. Smag til med saften fra 1 lime.

Fordel din frosting over de afkølede muffins. Velbekomme

Hello kitty fødselsdagGulerodsmuffins

 

Leave a Reply