Lyserøde popcorn

Lyserøde popcorn, blå popcorn, grønne popcorn, gule popcorn, ja jeg kunne faktisk blive ved. Disse popcorn med chokoladeovertræk kan laves i alverdens farver, og det er virkelig nemt og lige til – specielt hvis man som jeg er dårlig i et køkken.

Lyserøde popcorn
De lyserøde popcorn lavede jeg til min datters “Hello Kitty” fest da hun fyldte 3, og de var et kæmpe hit hos både børn og voksne. Dem der ikke blev spist guffede Thomas og Zoey i sig om aftenen som lørdagsslik (så lav endelig en kæmpe portion).

Usaltede popcorn:

Det du skal bruge for at lave disse popcorn er majskorn, som du på helt gammeldags facon selv popper i en gryde med lidt olie i (de kan købes i supermarkedet). Hvis du ikke har prøvet det før så hælder du 2 spsk. olie i gryden, tilsætter 1 dl. majscorn og sætter låget på. Ryst gryden undervejs så de bliver blandet godt sammen. Når de stopper med at “poppe” tager du gryden af varmen og hælder dem ud på en bageplade så de kan køle af.

Lyserøde popcorn

Chokoladeovertræk:

Du skal bruge chokolade i en valgfri farve. Mit chokolade er købt online hos FruMunk.dk – Du finder deres udvalg her.

Når du så skal smelte chokoladen kan du enten gøre det over et vandbad (det havde jeg ikke synderligt held med) eller i mikroovnen. Når din chokolade er helt smeltet hælder du det udover de afkølede popcorn, mixer det sammen og lader det størkne.

Når chokoladen er størknet kan du skille popcornene fra hinanden og komme dem i en frysepose indtil de skal serveres. *De kan sagtens laves en dag i forvejen hvis du er i tidsnød.

Tip til smeltning af chokolade i mikroovnen:

Jeg har aldrig smeltet chokolade før i mit liv, men fandt denne lille vejledning enormt hjælpsom.

Du skal bruge:
En hvilken som helst mikrobølgeovn
Chokoladeknapper
En tynd plastikskål

Sådan gør du:
1.
Hæld chokoladen i beholderen, og sæt den i mikrobølgeovnen.

2. Varm chokoladen i 30 sekunder. Tag den ud, og rør rundt. Derefter skal den have 20 sekunder. Tag den ud, og vend godt rundt. Derefter sættes den ind i 10 sekunder ad gangen, indtil cirka halvdelen af chokoladen er smeltet. Jo mere chokolade, du smelter, jo længere tager det. Rør godt rundt, så varmen fordeler sig ligeligt.

3. Sæt nu chokoladen i mikroovnen i 5 sekunder ad gangen. Når der er cirka en tredjedel usmeltet chokolade tilbage, vender du rundt i chokoladen, indtil de sidste klumper er smeltet. Er der klumper, der ikke vil smelte, giver du den 1-2 sekunder i mikroovnen og rører videre.

5. Når du har overtrukket med chokoladen, bør du straks stille den køligt. F.eks. i garagen eller i bryggerset eller højst 10 minutter i køleskabet.

Popcorn med chokoladePopcorn med chokolade
Jeg håber at se en hel masse lækre farverige popcorn fremover, og tag mig endelig på jeres billeder på instagram eller del det på min facebook side – Jeg elsker at se når i har brugt mine idéer!

De bedste hilsner Samanda / Eventsbysam

 

5 Comments on Lyserøde popcorn

  1. Nadja
    november 23, 2015 at 4:37 pm (2 år ago)

    Kan man ikke lave normale popcorn i mikroovn?

    Svar
    • Samandaberlin
      november 23, 2015 at 6:47 pm (2 år ago)

      Hej Nadja

      Det kan man sagtens, jeg er dog lidt i tvivl om smagen, da de så både vil smage salt og sødt fra chokoladen. Men det er da et forsøg værd!

      Svar
      • Nadja
        november 23, 2015 at 7:40 pm (2 år ago)

        Okay, ja selvfølgelig. De smager jo af salt.
        Nå men de skal helt sikkert laves til min datters 1års fødselsdag.

        Svar
        • Name*
          november 29, 2015 at 8:51 pm (2 år ago)

          Eller man kan lave dem i en popcorn skål – har set to forskellige slags hos http://www.kitchen4kids.dk hvor man selv poper majskornene men salt behøves ikke. Og på den måde er popcornene også fedtfattige… Altså før den lækre chokolade kommer på 😊

          Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Lyserøde popcorn

  1. […] har før lavet lyserøde popcorn med chokolade som viste sig at være en kæmpe succes, så denne gang er jeg sprunget ud i en grøn version med […]

Leave a Reply