Fastelavnsfest

Så er det igen tid til den årlige fastelavnsfest. . .

Inden jeg fik børn holdte jeg fastelavnsfest med alle veninderne, hvor vi klædte os ud, pyntede op, drak massevis af drinks og festede natten lang. Nu da jeg er blevet mor og har fået min egen lille familie vil jeg rigtig gerne videreføre traditionen og hvert år holde fastelavnsfest for vores venner og deres børn, dog uden drinks og fest hele natten.

I år bliver vi 9 voksne og 6 børn i alderen 10 mdr. til 3 år. Vi har valgt at holde festen mellem 10.00 og 12.00 så alle børnene er friske og klar til et par hyggelige timer, og dem der stadig sover middagslur kan nå hjem i god tid uden at få ødelagt hele søndagen med trætte børn.

Invitationen jeg sendte ud til gæsterne kan du se lige –her– hvis du er interesseret.

Katten af pinjata’en

Vi starter med at slå katten af pinjata’en som er et godt alternativ til de helt små i stedet for en tønde. I pinjata’en har jeg fyldt lidt klementiner, figenstænger og rosiner og købt en krone til dem hver så ingen bliver snydt. En dronningekrone til pigerne og kongekrone til drengene. Bagefter står den på hygge indendørs.

pinjata

Velkomstdrink i pastel lyserød

Som altid er det god skik at servere en velkomstdrink for dine gæster. Min fatelavnsfest er for både børn og voksne en helt almindelig søndag formiddag, så ingen fancy cocktail eller champagne i denne omgang. Jeg har derfor lavet jordbær/banan smoothie som jo selvfølgelig har den fineste lyserøde pastel farve som temaet indikerer. Hvis du kunne tænke dig en opskrift på denne smoothie eller hvis du ønsker et andet alternativ kan du se mit bud på 3 pastel velkomstdrinks –her–

Fastelavn4-eventsbysam.dk

Opdækningen til fastelavnsfesten

Da mit tema er “Friske forårspasteller” skal min opdækning selvfølgelig afspejle både tema og farver.

Selve bordet er dækket med hvid dug fra Södahl, lyserøde tulipaner i mælkeglas fra IKEA, min ByLassen kubus stage og min granitgrå Kähler vase.
Fastelavn-eventsbysam.dk

Bestikholder

Kuverten hvor gæsten sidder er en lille bestiklomme som er lavet på computeren, printet og foldet.
Servietten er foldet asymmetrisk og lagt ned i lommen med bestik og en fjer eller tulipan alt efter hvad man syntes er pænest.
På bestiklommen har jeg påsat et” dymo label” som er forskellig fra hver kuvert. På billedet stå der “fastelavn er mit navn” og på nogle af de andre står der “boller op og boller ned”, “boller i min mave” og “katten af tønden”.
Fastelavn2-eventsbysam.dk

Fastelavnsris

Fastelavnsriset har jeg selv lavet, og gæt lige hvor billigt det har været!! Jeg har fundet grene i naturen som jeg har malet hvide, printet katte og masker ud fra nettet og påsat nogle mint cirkler fra en guirlande købt hos Søstrene Grene.
Jeg har 4 gode bud på fastelavnsris lige –her– hvis du ønsker et lidt andet udtryk eller inspiration til pynt.
Fastelavn3-eventsbysam.dk

Fastelavnsmenu

Når vi har været ude og slå katten af Pinjata’en skal vi ind og have varmen og fylde os selv med lækre fastelavnsboller, macarons, og saftevand. Som i ved er jeg ikke verdens bedste kok, så i får opskriften på boller, macarons og tærter fra 2 søde kvinder som kan deres kram!
Fastelavn6-eventsbysam.dk

Opskriften på fastelavnsboller finder du hos Kreamorskøkken.dk
Opskriften på macarons kan du finde på Majas side Chocolat.dk og der er frit valg på alle hylder blandt hendes mange lækre opskrifter.

Indkøb/Forhandlerliste

Flagranke, cirkel guirlande, sugerør og fjer har jeg købt i Søstrene Grene
Mine mælkeflasker som jeg har brugt til vaser er købt i IKEA

Mine glas har jeg selv lavet af gamle syltetøjsglas og pinjata’en er købt hos festtema i Ballerup.

1Pingbacks & Trackbacks on Fastelavnsfest

  1. […] pastel farver. Jeg har brugt den lyserøde smoothie til min fastelavnsfest som du kan se lige –her– men du kan bruge dem som en forfriskende drink til barnedåben, konfirmationen eller til de varme […]

Leave a Reply