Citron tærter med marengs

Det næste stykke tid vil jeg fylde bloggen med alle mulige hyggelige påfund, bagværker og inspirerende opskrifter til den perfekte skovtur. Min mand fylder 36 her til maj, og traditionen tro inviterer vi familien med i Zoologisk have med madkurv og kolde drikke.

IMG_7311[1]
I år skal den have lidt mere gas, så derfor er jeg gået all in på “skovturs” temaet. Invitationerne har jeg lavet så de ligner en skovturs kurv, hvor man tager låget af og hiver invitationen op. Hvis du er nysgerrig så hold øje med bloggen de kommende uger. Dette kan du bl.a. gøre via facebook på min side Eventsbysam eller på Instagram under samme navn.

Men nu til tærterne…

De er nemme, lækre og har den helt perfekte størrelse til skovturskurven. Opskriften fandt jeg i ude&hjemme for lidt tid siden, og det er den opskrift de bruger på La Glace til deres egne citron tærter.

Opskrift på mørdej

90 g flormelis
1 æg
125 g smør
Korn fra ½ vaniljestang
Revet citronskal fra ½ citron
250 g hvedemel

Bland flormelis, æg, smør, vaniljekorn og citronskal groft. Tilsæt melet og kør dejen sammen – helst på en maskine med dejkrog (dejen kan evt også æltes i hånden). Lad dejen hvile i ½ time. Rul dejen tyndt ud og læg den over nogle linseforme. Bank dejen ned i formene, så hele formen er dækker med dej. Fyld dejskallerne op med kikærter og forbag skallerne i ca. 15 min. ved 175 grader.

Fjern ærterne efter bagningen. Ser dejen stadig våd og ubagt ud, sættes skallerne tilbage i ovnen uden ærter og bages i nogle minutter, til overfladen er lys og “tør”.

Citroncreme

3 økologiske citroner
5 æg
125 g fløde
200 g sukker

Riv skallen af 1 citron og pres saften af alle 3 citroner. Bland skal og saft med æg, fløde og sukker. Blend væden til en ensartet saft med en stavblender og lad den hvile, til det meste af skummet på overfladen er forsvundet (resten kan fjernes med en ske). Hæld forsigtigt blandingen i mørdejsskallerne og bag tærterne i ca. 40 min. ved 120 grader. Mærk på citronfyldet, om det har “sat” sig. Tag tærterne ud af ovnen.

Fransk marengs

175 g sukker
3 æggehvider

Varm sukkeret op i ovnen i ca. 5 min. ved 175 grader, til det er godt varmet igennem. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt det varme sukker lidt efter lidt. Pisk til du har en god fast marengs, og sprøjt den med en sprøjtepose oven på tærterne. Anvend en creme brulé-brænder eller sæt ovnen på grill og flambér kagerne i ovnen, til de er gyldne på toppen.

*Pynt evt. tærterne med lidt chokolade og blancheret citron-julienne.

IMG_7311[1]

 

Leave a Reply